SoFo – South Of Folkungatatan

South Of Folkungagatan, även kallad SoFo har fått ett nytt community!

SoFo – South Of Folkungatatan har fått ett nytt community som är speciellt framtagen för mobilen med turisten i fokus.

Företagarföreningen SoFo var de första vi ringde så fort vi flyttat in till Skånegatan.

Vi ville lära känna våra grannar så vi gick helt enkelt med i föreningen. Samtidigt såg vi ganska snabbt att hemsidan var eftersatt och behövde kärlek.

Besökarna är till stor del resande och turister i området. Därför fick mobilvyn bli en förenklad version av hemsidan för att göra det enkelt för besökaren att hitta rätt bland SoFos kvarter.

Hemsidan är ett mindre community med ungefär 150 användarkonton och respektive butikssidor med blog. Den är byggd med WordPress som grund och programmerad för två användarnivåer. Våra utmaningar har varit att skapa ett så enkelt administrationsgränssnitt som möjligt för SoFos medlemmar och ett lite mer öppet gränssnitt för administratörer. Allt för att deras omkring 150 användare/medlemmar inte ska kunna göra fel, samtidigt som att administratörer kan ha en mer övergripande kontroll över hemsidan och medlemmar.

SoFos nya mål är att integrera tryckt material (SoFo Stories med tidningen mitt i Södermalm och SoFo-kartan) tillsammans med hemsidan. Därför skapade vi kategorier för varje enskild medlem samt en kategorifärg som finns med på tryckta kartan och tidningen. För att hjälpa till turister och besökare, integrerade vi en Google Maps-karta till butikerna.

Fler häftiga funktioner på nya hemsidan: Om butiken har öppet just nu så visar vi en grön ”öppet”-skylt. Har butiken gratis WiFi för turister, då visas en WiFi-ikon.

Länk till nya hemsidan

Referenser

Vi har även utfört arbeten för