Fast Forward Media fyller 1 år!

Det har vart ett minst sagt händelserikt år för oss på Fast Forward Media.

Vi startade vår resa med ett kontor ute i ett industriområde i Gröndal där vi hyrde in oss i tredje hand.
fargfabriken

När vi skrev kontraktet på lokalen hade vi bara två kunder i portföljen så det kändes såklart lite läskigt att binda upp oss på en fast månadskostnad, men vi visste att om vi skulle lyckas bygga upp det bolag som speglade vår målbild var vi tvungna att ha ett kontor där vi alla kunde sitta på samma ställe och arbeta tillsammans.

Det första uppdraget vi fick därefter var att ta fram en väldigt teknisk lösning åt F12-gruppen, ett uppdrag som visade sig bli ett av dom viktigaste vi utfört.

När man är ett startup-bolag med ett begränsat affärsnätverk är välkända referenser precis vad som behövs för att ge den där lilla extra skjutsen.

Uppdragen har sedan dess varierat kraftigt med allt ifrån att designa logotyper och ta fram grafiska profiler till att bygga och konfigurera webbshoppar.

Vi har tagit åtskilliga porträttbilder och även gjort renodlade illustrationer och webdesignuppdrag.

En kul liten milstolpe var när reportern Erik Bolldén hörde av sig och ville skriva en artikel om nystartade mediebolag. Artikeln finns att läsa här.

Vi har under det gångna året tagit oss an en praktikant från Medieinstitutet som satt hos oss under 10 veckor och som var ett väldigt uppskattat tillskott, både resursmässigt och socialt.

Idag har vi en dialog med skolan som hört av sig med frågor om kommande kursplaner för att stämma av att dom är rätt ute med diverse kursval, och i höst kommer vi att ta emot ännu en praktikant från skolan.

I våras gick flyttlasset till vårt nya kontor på Skånegatan 63 på Södermalm och i och med det känns cirkeln sluten, för det var på Södermalm grundarna av Fast Forward Media lärde känna varandra för nästan 20 år sedan. (Både Tatsumi och Carl är uppvuxna här i kvarteren.)

Nu har vi precis avslutat ett projekt åt kund nr 35 i ordningen och vi ska snart gå på en välförtjänt semester.

Vi vill önska er alla en trevlig sommar!

//Fast Forward Media

Tatsumi skissar på en logga
Tatsumi skissar på en logga

Filminspelning
Filminspelning