Affärsnätverket SoFo Företagsförening

Området Söder om Folkungagatan även kallat SoFo är ett väldigt familjärt område att driva företag på. Vi har passat på att bekanta oss med butikerna runt om våra kvarter och även gått med i ett lokalt affärsnätverk som heter SoFo företagsförening.

Föreningen har ett 150-tal medlemmar och har satsat på en egen lokaltidning som heter SoFo Stories.

Föreningen trycker även upp designade kartor över området som visar var alla medlemmar har sin verksamhet. Kartorna finns i butiker, caféer och restauranger i området och uppskattas bl.a. av alla turister som besöker SoFo.

Sista torsdagen varje månad kör butikerna ”SoFo Nights” där de har utökade öppettider och bjuder på det där lilla extra.  Området är som bekant fullt med butiker, restauranger och pubar. SoFo har förändrats mycket sen 80-talet då vi (Tatsumi och Carl) växte upp i området. Framförallt har intresset bland turister att besöka området ökat kraftigt, vilket såklart är väldigt roligt.

För oss som arbetar med bl.a. webb och foto är det viktigt att visa att vi finns. Så vi passade på att titta förbi fiket/puben/gitarrbutiken Twang när SoFo Företagsförening hade medlemsmingel.

Det som är särskilt trevligt med dessa kvarter är att vi under arbetsdagarna kan ta en runda runt kvarteren och prata med massa näringsidkare om allt möjligt. Sedan vill vi såklart bli det självklara valet när våra grannar behöver hjälp med exempelvis hemsidor, e-handel och fotouppdrag.

Lokaltidningen SoFo Stories och SoFo Neighbourhood map.
SoFo Företagsförening
Mingel med SoFo Företagsförening på Twang.
Mingel på Twang
Pia och pudeln Charlie, ägarna av butiken Kunigunda.
Kunigunda